⚠️ Attention : Merci de vous rendre dorénavant sur plattform.public.lu pour inscrire vos collaborateurs ENF et AEF aux formations.

Gutt Hygienpraktiken a Liewensmëttelsécherheet (HACCP) - SEA


Sessions

En cas de session complète, vous pouvez vous inscrire en liste d'attente ci dessous.

Description

Pädagogesch Ziler

  • Entwécklung vun de fundamentalen Reflexe fir d’Risiken am Zesummenhang mat der Fabrikatioun, Handhabung an Lagerung vun Liewensmëttel ze minimiséieren 
  • Kenntnis vun de Geforen am Zesummenhang mat der Liewensmëttelproduktioun 
  • Uwendung vun de BPH (Gudde Hygiènepraktiken) am Alldag 
  • Vertrautheet mat der HACCP-Methodik (Hazard Analysis and Critical Control Point) 


Beschreiwung vum Formatiounsprogramm

  • Perséinlech Hygiène 
  • Hännwäschen 
  • Véier Kategorien vu Geforen bei der Liewensmëttelsécherheet 
  • D’Ufuerderungen bei der officieler Kontroll 


Methoden

  • Ofwiesselung vu theoreteschem an prakteschem Input 
  • Material am PowerPoint-Format 
  • Diskussiounen – Froen / Äntwerten 


Zilpublikum

 Führungspersonal + Betreuungspersonal + Reinigungspersonal + Verwaltungspersonal + Küchenpersonal 


Alterssegment

Frühe Kindheit (PE) + Schulkinder (ES)  


Formateur(en)

Formateur(en) vum SIGNA-Team

Fachgebitt

  • Liewensmëttelsécherheet


Zousätzlech Informatiounen

Bitte beachten Sie, dass wir keine kostenlosen Parkplätze in der Nähe des Gebäudes zur Verfügung stellen können. Wir empfehlen Ihnen, die öffentlichen Verkehrsmittel zu benutzen, um zur Weiterbildung zu gelangen. Jeder Teilnehmer ist für seine eigenen Getränke, Snacks oder sein eigenes Mittagessen verantwortlich ist. Bitte erkundigen Sie sich im Voraus über Ihre Möglichkeiten.

Die vorliegende Weiterbildung ist für die Einhaltung der gesetzlichen Bestimmungen bezüglich der Pflichtstundenzahl für die Weiterbildung auf 16 Stunden/ETP in einem Jahr validiert.

  • 22.09.2026
  • Non-spécifique
  • Luxembourgeois / Lëtzebuergesch
  • CRL-1816